Sinds de start van mijn carrière in 2006 is er heel wat veranderd op vlak van human resources – en ook ik heb niet stilgezeten. Ik geloof sterk in progressief HR-denken omdat de arbeidsmarkt vandaag enorm fluctueert, maar we ook geconfronteerd worden met nieuwe manieren van samenwerken: freelancers, meer thuiswerk, veranderende noden bij werknemers, AI als ‘nieuwe collega’,… En enorm veel data.

HR is meer dan het aanwerven van talent. Alle facetten van candidate en employee journey tot exit journey verdienen je aandacht. HR draait voor mij om het vinden van die sweet spot van jouw bedrijf én actie op basis van cijfers, data en statistieken. Kortom, emotie en ratio zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Die synergie vormt een perfecte weerspiegeling van mezelf. Mensen omschrijven mij als empathisch en bedanken me vaak voor mijn luisterend oor. Tegelijkertijd ben ik sterk in rationele beslissingen en communiceer ik steeds to-the-point en rechtdoorzee. Ik adem dus als het ware mijn visie op HR waardoor ik vol overtuiging te werk ga. 

Een rijk gevuld carrièrepad

Ik blik terug op een leerrijk en rijk gevuld parcours van recruiter en mediaconsultant tot strateeg en digital product manager. Vandaag bundel ik alle opgedane kennis als zelfstandig HR-consultant en employer marketingstrateeg. Dankzij de unieke combinatie van jobs en opleidingen bekijk ik alles vanuit een zeer gericht en fris standpunt, met aandacht voor data én emoties.

Benieuwd of we bij elkaar passen?

Ik geloof sterk in het samenspel tussen marketing en HR, en de kracht van cultural fit. Pas als er een match is tussen de cultuur van je bedrijf en de werknemer zal hij of zij elke dag gelukkig bij jou binnen wandelen. Ook voor mij vormt die match de drijfkracht in alles wat ik doe. Daarom is het belangrijk dat jij en ik op dezelfde golflengte zitten. Doe de test en ontdek of we een match zijn!

Doe de test